änglahundar

ÄNGLAHUNDAR

 

 

Vassruggens Liv Widhsith

född 20021101

Liv var min fortsättning från Joy och mina kanadensiska linjer. Hon var en underbar hund. Lätt att ha hemma med stor vilja att vara till lags. Hon var en grym sökhund, inget fick gå till spillo. Framför allt var hon en bra avelstik som hade lätt att para o få valpar. lite för snäll med sina valpar kanske, Men hon har gett jättebra kullar med hundar som är stabila och härliga arbetshundar med bla a två JCH och många av de bättre bruks-räddnings- och lydnadshundar. V-kullen med Holway Odin, Å-kullen med Gleen Mhors Dark och A-kullen med Athos of Lefthandy. Liv är en mycket saknad hund och hon gick bort på sitt 14:e år.

 

 

 

 

Urmodern till mina duktiga Vassruggar och min once in a lifetime hund.

 

Ambertrail´s Joys Pool Position

född 1999 -01-29

 

Joy kom till mig från Kanada via Danmark och Susanne och Joe. Hon gav mig en ny syn på retrieverarbete och träning. Hon hade en driv och ett fokus på arbetet som jag aldrig sett tidigare och hon lärde mig allt om att ta det lugnt och inte träna bara för att det är kul för mig utan för henne. Hon har gett mig ett helt gäng duktiga valpar och många av dem har oxå fört generna efter Joysan vidare och det gör mig så lycklig. Hon var en urmoder även med valparna. Hon kunde säga ifrån vid avvänjningen och var en duktig fostrare och ville därför vara mycket hos valparna och leka med dem. Jag har hos mina äldre hundar inte sett denna fostran från tikens sida. Hon fostrade även andra valpar som jag hade hemma här på liknande sätt. Joy blev 14 år och 10 månader och jag fick ha henne länge. Under hösten sov hon alltmer, var helt döv och då hon slutade att skälla och hålla reda på mattiderna insåg jag att det var dags. Joy och jag gick tillsammans fram till regnbågsbron. Liv saknar nog sin mor något, för hon har blivit annorlunda och har ju alltid bott med mor och accepterat att det är hon som varit flockledaren.  Vi saknar dig Joysan !!

 

 

 

Annu ett framtidshopp som inte höll avelsmässigt

 

Dreamweaver Skywalker

född

 

 

 

 

Valle, Dreamweavers Skywalker, och jag damp ner från skyn en hösteftermiddag i oktober 2005. Jag hade hämtat honom i Nederländerna hos kennel Dreamweaver. Han skulle bo hos Helena, som hämtade oss på flyget, och var tänkt att bli avelshund till mina tikar. Men tyvärr höll han inte då det blev röntgen av, lindriga pålagringar fram. Men han blev en träningskompis till Helena och han har fått oss att både skratta och gråta många gånger. För ca 10 dar sedan började Valle bli dålig och vi trodde först att det var urinvägsinfektion. Helena beställde tid hos vår vet och skulle dit i dag (20111121). Han blev emellertid sämre förra veckan och hon fick åka in akut under helgen. Diagnosen blev cancer och han fick åka upp till regnbågsbron i dag. Valle var, som alla hundar är, en stor personlighet och det kommer att bli tomt och tyst hemma hos Helena till att börja med. Hon kommer att fixa två matskålar, ta fram två koppel osv under en tid. Men efter nån månad är det bara de roliga sakerna vi kommer ihåg. Ni vet; kommer du ihåg då Valle ..... 

 

 

 

 

Vårt stora framtishopp....

 

Ambertrail Canadian Blizzard, "Blizz"

född 2004

 

 

Blizz kom till oss från Canada 2004. Han var en underbar hund med ett super temperament och en enorm attityd till arbete. Vid röntgen visade det sig att han hade måttliga pålagringar fram. Vi beslutade att han skulle få jobba som vanligt till dess han fick besvär. En sån hund som Blizz kan inte bara gå och göra ingenting. Det hade inte varit ett bra hundliv för honom. Blizz vann ett WT i somras och visade sin kapacitet.

Han började få besvär från sin artros från och till men det förvärrades och han fick somna in i börjarn av 2006. Men han lämnar ett enormt tomrum efter sig. 

En gång i framtiden är min förhoppning att vi kan få in hans linjer igen och föra hans enorma arbetslust och hans härliga temperament vidare.

 

 

 

 

En härlig, underbar och arbetsvillig hane med ett underbart temperament.

 

SVCH Joe´s James Bond, "James"

född

 

James kom till mig som en stormvind 2001, då jag och Solveig Eriksson, kennel Attigården, köpte honom från Joe och Susanne i Danmark. Jag hade använt honom redan 1998, då han var en ung oerfaren hane. Han gav mig då en härlig kull med Korran. James har lidit av värk i lederna sedan i sommar och trots att vi försökt med mediciner blev han inte bättre, så vi beslutade att låta honom somna in 2005-11-09.

Han fick inte så lång tid hos oss men han har lämnat många härliga valpar efter sig och har satt sina tassavtryck i rasen golden retriever och han lämnade ingen oberörd som träffade honom.

 

 

 

En underbar hund och en ypperlig avelstik

 

Knegarens Kooreelah, "Korran"

född 1993

 

 

 

 

Korran föddes 1993 och fick sluta sina dagar 2005. Hon var en underbart snäll och vänlig hund och mycket arbetsvillig. Inte så bra på jakt pga sitt höga temperament, som ställde till det för henne. Hon var en bra avelstik, som var lätt att para, hade lätt att föda valparna, fick många valpar och var duktig att fostra sina valpar. Hon har lämnat sunda och arbetsvilliga valpar. Det är alltid tomt att mista en hund även om de blivit gamla och levt ett bra liv.

 

 

 

En bland de första och bästa...

 

Sjch Morning Rise "Penny"

född 1986

 

 

 

Penny föddes 1986 och dog 1998. Hon lärde mig allt om att träna hund. Hon var den som tände gnistan och på allvar väckte mitt intresse för golden retrievern som en arbetande hund. På fotot ovan ligger hon under "korkeken" som var hennes favoritplats. Det är tomt under trädet utan henne.

Penny var e Styal Samarkand u Moorlac Jezebel-Love.

 

 

 

 

 

 

Ä