hänt i år

Hänt i år  2018

HÄNDELSER  2018


16/11 Röja, V Eya Fjalla, o matte Annika har varit i Norge och fixat till 1 ökl på B-prov. Jättestort GRATTIS till er.

1/10 Ytterligare en av de mine har varit ute på vift. Det är Lotta o Rut (V Faxa Fejlan) som gått akl i viltspår och blivit godkända. Grattis till er.

Ytterligare en händelse. Efter ett helt års krångel har jag äntligen svar på Scotts (V Gisle Surson) röntgen,  HD/C o ED/0

Stort tack till Rasmus för ditt tålamod o din hjälp med sökandet.efer plåtarna.

30/9  Under helgen har två av G-barna varit ute och tävlat.

1.Katarina och TurA (V Gledi Elladottir) har täblat bruks i appellklass, klassvinst och uppflyttning till lägre klass.

2.Karin o Grip ( V Grip Greidi) har varit på B-prov och fått förstapris.

Stort Grattis till båda från en stolt uppfödare

10/9 Karin och Arn (V Arn Ulfheidna) har tävlat bruksspår-elit-och kammat hem klassvinst, cert  och  581 p. Första gången efter handlovskadan  som han tävlat o det med bravur. GRATTIS !

17/9 Jag har varit slarvig och inte noterat att. V Grip Greidi, "Grip" o matte Karin på några månader under vår/sommar  tävlat brukspår och blivit uppflyttad till elitklass. De har oxå varit på WT och elit har 1 pris i ökl .  Ett stort GRATTIS till er och jag antar att det blir fler händelser att notera under hösten.

2/9 Toni o Goa , Vassruggens Galsi Öskmey, har tävlat bruks -spår- i högre klass. De blev tvåa och uppflyttade till elitklass. Stort grattis till er.

21/8 Helena o Ejder, Vassruggens Ejder Wynja, har startat på B-brov den 18 augusti och jobbat sig till ett andrapris med bra kritik. Den här gången funkade fotgåendet, stadgan och sånt som inte funkat tidigare. Helena har jobbat bra med henne nu. Ni har snart förstapriset i er hand. Den kunde lika gärna kommit i dag om det inte vore för några skönhetsfläckarr. Grattis till er.. Nu är det bara att köra på !

29/7 V Beyla Istada, Vilja med husse Christer har  startat på goldenklubbens KM och  fått 1 HP i Nkl på B-prov. Ett jättestort GRATTIS och jag tror att det är deras första start på jaktprov. Men de har frekvent startat på bruksprov.

15/5 I dag fick jag ett mail från Finland och kopia på röntgenresultat på Lyyti, Vassruggens  Frakka Litilla, HD/A och ED/0. Hon röntgades redan 170512 men   pga olika händelser har jag fått resultatet först nu. Men jag blir så himla glad att de skickat det. GRATTIS till dem

25/3 Röja har fått sex valpar, fyra hanar och två tikar

27/2 Ultraljud på Röja och hon är konstaterad dräktig.

31/1 2016  Röja är parad 24 och 26 januari och förhoppningsvis blir det valpar nån gång sista delen i mars.  

                                                                                                                                   

HÄNDELSER 2017

29 augusti, har jag glömt MEN Karin och Arn (V Arn Ulfheidna) startade sitt tredje SM i spår och kom på 10 plats.  Bättre sent är andrig för mina gratulationer. GRATTIS till Karin o Arn.


30/9 I dag har vi BPH:at  tre valpar från G-kullen på Arvika BK. Det var Ida, TurA och Goa. Dvs Vassruggarna Grida Runatal, Gledi Elladottir och Galsi Öskmey.

20/9 Svar på Grips röntgen  han lagts ut på hunddata HD/B och ED/0. Grattis till Karin  o Grip.

16/9 Vassruggens Ejder Wynja har varit på B-prov och fick ett 3 pris i nkl. Grattis till Helena o Ejder. Man lär sig lite för varje gång vad man skall lägga in i träningen. Årets nya är tydligen störningar.

? /8 V Gandalf Ring, svar  på röntgen har lagts ut HD/B och ED/1. Det är som det är och det är väl inget som hunder lider av. Nu forts'tter vi träna Eva.

2/8  V Bjarka Bokruna, Rut,o matte Pernilla har fixat lite hobbyverksamhet. De har varit på rallylydnat och gått 2 gånger på en dag med 100p och 99 p. Grattis till er.

1/8 Tur,A VGledi Elladottir;  med matte Katarina har tävlat lydnad idag, 1 pris med 182 p, vinst och uppflyttad. Grattis till er

31/7 Svar på Grim Ägirs röntgen, HD/C och ED/0. Grattis till er.

28/7 Nu har resultatet på Idas, V Grida Runatals, röntgen lagts ut, HD/B  ED/ua, Grattis till Fille, Majsan o Ida.

25/7  I dag har Mats och Embla startat på B-prov i nkl och de fick sitt förstapris i klassen. Stort grattis till er frmn en stolt kennelmamma.

Röngen även klar o avläst för Vassruggens  Gledi Elladottir , full pott, HD/A och ED/ua. Stort grattis till TurA, Katarina och Maria.

22/7 Kristian med Tjh (rd) Bruse Bärsärk har i dag fått godkänt  på landprovet i klass 3 för sjöräddningshund.

22/7 Mats o Vassruggens Embla har startat på KM och fått ett 2 pris i nkl. Grattis till er.

16/7  Kokos, V Freja Augbragdi, o matte Bente har startat i lydnadsklass 2 idag och fått  1 premie. Stort grattis från oss.

18/6 I dag har Karma, V Frigga Fagraskinna, o matte Susanne varit på lydnadstägling och bärgat ett förstapris med 183 p.  Grattis till er.

16/6  Nu börjar G-barna röntgas. först ut är Goa,  V Galsi Öskmey, med resultat  HD/B och AD/ua. Grattis till fint resultat! Denna helgen är oxå Renate o Supra, V Ålga Mildir, o tävlar i VM i lydnad så nu hoppas vi på lika bra resultat som förra året.

8/5 Nu har det tävlats igen under helgen. V Frigga Fagraskinna, Karma,  o matte

Susanne har tävlat i lkl 1  o fått ett förstapris och Vassruggens Björn Kjelke, Brazze, har tävlat i högre spår;  klassvinst  och  uppflyttning till eliklass. GRATTIS till er !!

17/4 Henrik o Mickey erövrade ännu ett förstapris i öppen klass i dag. Grymt ! och grattis från kennelmorsan.

16/4 Henrik och Mickey. V Eirik Röde, har debuterat i öppen klass på B-prov under helgen och fick första pris i ökl. Stort grattis till er.

9/4 V Bolle Buasson, Bosse, med husse Bengt har fixat slutprovet i räddning

Karin o V  Arn Ulfheidna har under helgen fått två cert i elitspår

V Eya Fjalla, Röja,  har gjort sitt åprliga prov inom FM och fixat det med bravur.

V Eldur Ylving har fixat sin första noseworktävling och fått diplom

Christer o Wilja, V Beyla Istada, har tävlat i elitsök och blivit godkändaa,

GRATTIS till alla

2/4 V Arn Ulfheidna, Arn,  har tävlat bruks spår i elitklass  m 600 p och cert och andra plats. Många cert har han kammat hem nu, guldhunden Arn.

Toni och Goa, V Galsi Öskmey, har tävlat i appell spår och blivit uppflyttade.

GRATTIS till båda

10/3  Svar på HD röntgen för V Freja Augdabragdi, Kokos,  HD/A och  ED 0, grattis till det!

20170219  Vassruggens Eirik Röde, Mickey, och husse Henrik har startat på WT i öppen klass hemma i Danmark och blev första vinnare med poäng 111/120. Grattis till er!!


HÄNDELSER 2016

13/11 Bente  Kokos, V Freja Augabragdi har fått 1 pris i lkl 1. Grattis till er.

27/10 I dag har Helena med sina hundar, Vassruggarna Åda Sogalausa och Ejder Wynja fixat gk anlagsklass i viltspår, Grattis

16/10 Henrik o Mickey, V Eirik Röde, har gjort mentalbeskrivning i Danmark, som vårt MH.

12/10 V Floke Vilgeradason, Falcon, har röntgats med HD/A ocg ED/ua.   Gött!!

25/9 I dag har Anne-Charlotte o Odin, Vassruggens Vade Bran,d vunnit VM för räddningshundar i Turin. Outstanding team. Anne-Marie o Nessi, Vassruggens Unja Seljabrekka, var oxå där o representerade Sverige och det verkar som att de fick en åttondeplacering av ett femtiotal starande från hela Europa. Det är ett jättebra resultat  och jag tror Nessis bästa på VM. Stort Grattis till grymt  fina resultat.

13/9 Röntgade Fenja i går men inte fått svar ännu, men det såg bra ut. Jag avvaktar dock  och tar inte ut nåt i förskott. . Såg oxå att broder Faste, V Faste Vegnest, är röntgad med H/ B och ED/ua. Gött, so far so good.. Svar på Fenjas röntgen HD/B o ED/ua

28/8 Svar även på ED-röntgen för Karma, ED 0. Alltså friröntgad påbå de höfter=A o armbågar= 0. Grattis till Karma med familj.

25/8 Vassruggens Frigga Fagraskinna, Karma, har i dag fått svar på sin HD-röntgen och det blev A-höfter. Grattis till Karma o Susanne. Nu väntar vi på svar på ED..

6/8  GRATTIS s till Ängle/Snobben, V Ängle Allsvinn, med matte Lena som i dag fiixat ett andrapris i öppen klass på B-prov,

7/8  F-kullen gjorde FB-R för några veckor sen och i går var vi på BPH i Arvika. Slnt att det är fixat för en del. Nu återstår röntgen för det som skall göras under det första året.

24/7 Baccus, Whispering Oaks Longrunner, som även är far till min Fkull, fick sitt andra förstapris på klubbmästerskapet och bllev klubbmästare  i ökl. Grattis till matte AnneChalotte och till vovven Baccus. Nästa år blir det att ligga i hårdträning för då stundar elitklassen.-

17/7 Whip;( V Åge Mjödvitner) o Chatrine har vvarit till Danmark några gånger och har vunnit WT i elitklass och har nu tilldelats titeln DKWTCH. Grattis

19/6  Under helgen har Vassruggens Eya Fjalla, "Röja" och matte Annika  gjort sitt slutprov och fått sitt tjänstehundscertifikat  stort GRATTIS

5/6 I dag har Vassruggens Arn Ulfheidna o matte Karin tävlat i brukssök vunnit sin klass med 569 p o uppflyttad till elitklass. GRATTIS från oss.

AC och Vassruggens Vade Brand, Odin, har tävlat SM i räddning(IPO-R)  blivit svensk mästare tre gånger. Stort GRATTIS.

23/4 I dag är det repris för Wenche o Ronja på jaktprov. Förstapris i elitklass.  Jag tror att hon har tre förstapris nu och då blir det väl ett praktiskt jaktprov framöver kan jag tro. Stort grattis från oss!!.

16/4 Cobra o AC är i USA och i dag är Cobra parad med Copper.

10/4 V Beyla Istada, Wilja, o husse Christer har varit på WT och fåt t87/100 p, 1 pris och uppflyttad til ökl. GRATTIS!

9/4 Bästa, Henrik och Mickey, Vasruggens Eirik Röde, var på B-prov i går och  fick   1pris i nkl samt blev dagens bästa hund, Stort GRATTIS från oss.

6/4 Cobran har börjat löpa så om sisådär en vecka styr AC och Cobra kosan västerut. Spånnande!!

25/3  Karin och Arn (Vassruggens Arn Ulfheidna) har i dag tävlat i lägre klass  sök, blivit uppflyttade till högre klass och gjort ett  himla bra jobb med en andraplats. GRATTIS!.

25/3 Wenche och Ronja ( V Åsa Breidablick) har startat på elitprov och fått ett försapris i elitklass. GRYMT och GRATTIS!!

6/3 Valpning och Älla fick 8 valpar

5/2 Älla ultraljud och det var måånga valpar.

20/1 Röntgenresultat på Ellis, V Elin Strange, HDB och ED0, jätefint!  Nu är alla i E-kullen fria. Grattis till Kai och Elli.

8/1 Resultatet på Elins.V Edda Mannvit, har kommit HD/B och ED0. Nu är sex av sju röntgade och de är fria. Gratis till Hasse. Agneta och Elin. So far so good !.

201606. I dag for vi till Norge och parade  Älla och Flint. Nu är det bara att kryssa fingrarna.

                                               

                                                    HÄNDELSER 2015

5/12 Efter bara en lades svaret på Emblas, Vassruggens Embla Fraendi,  röntgen ut på nätet  HD/A  och ED/0. Grattis till Gudrun, Mats o Embla.

2/12 Svar på V Eldar Ylvings röntgen: HD/ B och ED/ 0.  I dag har oxå Ylvings   SEVCH lagts ut på kennelklubbens hemsida. GRATTIS till Berit o Ylving.

15/11  I går var V Elder Ylving på MH och i dag har, har V Edda Mannvit, Elin. blivit SEVCH. Grattis till båda dogsen och deras människor.

9/11 Vassruggarna Odin, Vade Brand, och Nessi, Unja Seljabrekka, har tävlat IPO-R under helgen och Odin blev etta med 294 p och cert och Nessi blev tvåa.

De två är outstanding i rädddningens IPO!!

25/10 I går var Brazze, V Björn Kjelke med matte Annicasöktävling och blev uppflyttad till högre klass, Nu är han uppflyttad i  både spår och sök. GRATTIS till er

24/10 I dag har det varit storfelst på Falkensbergs BK.. dvs lydnadstävling. Vassruggens Vinda Mygdir,Wilja, med matte Christina  har tävlat elitlydnad, med 1:apris o klassvinst med 298 p och fixat SELCH, stort grattis till er båda.

Inte bara Vinda Mygdir utan även en annan Wilja, dvs V Beyla Istada, med husse Christer var på festen och fixade klassvinst och 1 pris i lkl 3.

24/10 I dag har Vassruggarna Ejder Wynja och Edda Mannvit gått BPH på Arvika BK och det med bravur.  Fint resultat.  BPH kommer att vara den beskrivning som jag fixar för jag tyckte den var jättebra. BP tillsammans med FB-R säger ganska mycket om hundarna.

14/10 I dag ligger Ejders, V Ejder Wynja, röntgenresultrat ute på hunddata och HD A och ED 0. Superbra. Grattis Helena och Ejder.


10/10 dag har Annika och Röja, V Eya Fjalla, som endast är 14 månader, startat på jaktprov med 1 nkl. Ett jättestort GRATTIS!

 27/9 Anne-Marie och Nessin, V Unja Seljabrekka, har varit med i det svenka teamet som deltagit i VM i räddning i Danmark, och kommit på sjätte plats. Ett stort grattis från oss. Ni är ett superteam.

27/9 Anne-Marie och Nessin, V Unja Seljabrekka, har varit med i det svenka teamet som deltagit i VM i räddning i Danmark, och kommit på sjätte plats. Ett stort grattis från oss. Ni är ett superteam.

27/9  Grattis till Lena och Snobben, V Ängle Allsvinn, till tredjepris i öppen klass på B-prov. Bra jobbat!

26/9 Elin, V Edda Mannvit, med husse har i dag startat ökl viltspår med ett förstapris, Stort GRATTIS till Elin samt Hasse o Agneta  från oss. Det är jättefint att koncentrationen räcker till ett ökl spår.

25/9  Röja, V Eya Fjalla, har röntgats HD/B och ED 0. Grattis!!

sept.   Grattis till Maja, V Disa Fragna,  och matte Ragnhild som blivit godkänd norsk räddnignshundförare. Förra året blev de godkända för lavinhundar. nu är det full pott!

10/9. Grattis till Berit och Ylving, V Eelder Ylving, till ett SEVCH. Ylving är endast 13 månader gammal men har redan visat så stort fokus att han fixat att få sina 3 x 1 pris . Det är riktigt bra. GRATTIS till Berit  o Ylving.

1/9  Den första ur E-kullen röntgad! Mickey, V Eirik Röde, röntgades i lördag och i går kom svaret HD/0 och AD/0. Han bor i Danmark och där ger de även en status på OCD  och det var "ikke påvist". Grattis till Mickey och Henrik,

29-30/8 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, var uttagen till bruks-SM och tävlad ei helgen och fick silver.  Stort. Arn o Karin är näst bäst av alla brukshundar i Sverige. Alla Vassruggar gläds med er, GRATIS!

23/8  NM för golden i Danmark var en görbra helg för de Vassruggar som deltog.  V Åge Mjödvitner, Whip och Cathrine blev bästa individulla ekipage på lördag och ingick i 6:e placerade teamet från Norge samt blev tvåa med certificat på B-provets vinnarklass på söndag. Vilken helg!! Och inte nog med det, V Vade Brand, Odin och matte AC ingick i Sveriges vinnande lag på lördag och de blev tvåa individullet samma dag. På söndag startade  inte Odin utan det var Baccus. Whispering Oaks Longrunner, som fick äran att starta första gången i ökl och tog hem ett förstapris. Baccus är barnbarn till Odin och pappa till min F-kull. GRATTIS till grymt bra förare och hundar,

22/8 Under augusti månad har Elin, V Edda Mannvit, och Ylving, V

Elder Ylving, varit ute på spårprov och de har båda fått GK akl viltspårprov. Grattis till er!

3/8 Nina och Pippi / V Båga Flettir) från B-kullen har tävlat bruksspår under helgen och blivit uppflyttade till högre klass. Grattis från oss.

7/6  Ännu ett Å-barn har varit i farten i dag. Det är Supra. V Ålga Mildir, som med matte Renate tog hem hela potten på NRKs lydnadstävling i Drammen.  293 point. Ni är så himla duktiga  Hurra för er!

6/6. Cathrine och Whip, V Åge Mjödvitner, har varit till England och startat på Chatsworth team event ett stort internationellt WT. Det norska laget kom på fjärde plats och Whip kom femma i konkurrens med hela europa och alla retreiverraser.  Whippen fick 4 x 20 p , helt grymt eftersom 20p är det högsta. GRATTIS till Cathrina och Whip och till hela det norska laget.

2/5 Under helgen har Brazze, V Björn Kjelke; och matte Annica blivit uppflyttade till högre klass spår. Grattis

31/5 SM i räddning IPO-R  AnnCharlotte och Odin, V Vade Brand, blev 1:a och vansa SM. Anne-Marie och Nessi, V Unja Seljabrekka, blev 2:a. Vilka tjejerdoch vilka hundar! GRATTIS!

28/5  I går startade Helena med Åda, V Åda Sogalausa, på B-prov och de fick 2 pris i ökl,  jättebra gjort av er. Som proven har utvecklats under de senare åren är det skitbra och det är inte lätt att få ett förstapris för då får det inte finnas minsta skavank. GRATTIS till er!

25/5 I helgen har 2 Vassruggar startat på WT i elitklass, nämligen syskonen  V Arn Ulfheidna och V Andri Djupaugda. De fick båda

Grymt gjort av er båda GRATTIS!

23/5 I dag har Henrik och Mickey, V Eirik Röde, gått brukspröve hemma i Danmark och fått maxpoint. Mickey är bara  9 månader gammal så nog är det snabt marcherat! Grattis till er båda.

29/4 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har åter varit i farten och tävlat bruksspår i elitklass. Ännu en fin seger, som kan läggas till grund för medverkan i SM. De fick den här gången ihop 611,5 poäng och även denna gång med klassvinst. Hoppas ni i och med detta har den kvalifikation som behövs för att delta i SM!!  GRATTIS!

26/4 V Örn Runmäster, Laban och matte Carina har tävlat i bruks och gått ett appellspår samt blivit uppflyttade till lägre klass. GRATTIS till er!

11-12/4, Vassruggarna Vade Brand (Odin) och Unja Seljabrekka(Nessi) har varit i Danmark och tävlat i IPO-R T-B, dvs både yt och ruinssök och det var ju de som glänste. Odin blev 1:a och Nessi 2:a. Grattis till AC och Ann-Marie med dogsen Odin o Nessi.

12/4 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har än en gång tävlat i  bruksspår och fått hela  606. 75 p med klassvinst. GRATTIS!

28,29/3 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har tävlat i bruksspår med 603,5 p och nu satsar de på flera tävlingar så de kvalificerar sig för SM. Grymt duktiga båda två, Grattis!

15/3. Maja, V Disa Fragna, med Matte  Ragnhild har  jobbat på fint under en  tid uppe i fjällvärlden och Maja är nu godkänd räddningshund i lavinsök. Jättegrattis till er.från en stolt uppfödare!

13/3 första parningen avklarad. I min värld alltför tidigt men hon kanske löpte tyst och rent de första dagarna, så man kan lägga till några dar. Eftersom Cobran och Baccus är sambo, får de träffas varje dag och vi får se hur länge det håller i sig.

6/3. Nu har Cobran börjat löpa. drygt 1 månad tidigare än väntat. Men blir det valpar kommer de under den ljuvligaste tiden, i slutet av maj.

22/2 Eros, V Ulv Uggeson, har i dag tävlat elitlydnad i Torsby och killen är säker, det blev ett förstapris denna gången oxå. Grattis till Eros o Agneta.

Vinni, V Bork Digre, o matte Bente har tvälat i lkl 3 hemma i Norge och fått 255 p och blivit fjärdeplacerad.  Grattis till matte och Vinni.

20/2  I dag har Pippi  V Båga Flettir, och matte Nina fått utmärkelse som Årsmästare 2014 i brukssök på Torsby BK. Jättestort GRATTIS från kennelmorsan och dogsen.

7/2  Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har i dag tävlat lydnad och fick sitt tredje förstapris och Arn blev SELCH. Stort megagrattis till er.


                                                      HÄNDELSER 2014

9/11  Christer o Wilja, V Beyla Istada, startade i högre klass spår under helgen och blev godkända. Grattis till det!

4/11 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har varit på jaktprov och fått ett tredjepris. De gjorde ett superbra jobb men Arn ljudade i passivitet och åkte från förstapris till tredjepris. GRATTIS till priset och till ett jättebra genomfört arbete.

2710   Cathrine och Whip, V Åge Mjödvitner, har i dag fått en elitetta på B-prov och fått sitt svenska jaktchampionat. Njch SEjch samt SNlch Åge Mjödvitner.  Ni är ett su perteam. Grattis från ruggarna.

25/10 Ingeborg och Andri, V Andri Djupaugda, har i dag fixat 1 pris nkl B-prov i Halmstad. GRATTIS till Ingeborg och "stjärnan Andri"

5/10  Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har varit i Vänersborg och tävlat  brukssök och Arn fick sitt tredje cert och sitt SEspch- svensk spårchampion. med hela 585 p och klassvinst i elitklass. Grymt bra gjort!!

27/9 Många händelser nu:

Lena och Ängle  snobben(V Ängle Allsvinn) har varit på WT  i nkl med 92 p pch klassvinst.

Helen och Ozzi, V Brune Gunnfana. har oxå varit  på WT och skrapat ihop 79 p.  /ändrat

Heidi och Yngwie, V Yngwie Frej samt AC och Odin- V Vade Brand, har varit i Slovenen på VM i räddning och de blev - preliminärt- sexa  Yngwie och sjua Odin båda i  ruinsök. Återkommer med fastställt resultat.  Slutligt  resultat; Yngwie sjua och Odin nia, av 52 startande,  Superbra!!


GRATTIS till alla

21/9 Den här helgen har vassruggarna varit ute på en del alktiviteter:

V Åsa Breidablikk, Ronja, med matte Wenche har efter en lång tids konvalcxent för Ronja,  äntligen fått OK att starta på prov. Redan första starten gav 2 pris i elitklass B-prov.

V Arja Skaldtorva, Jippi, med matte Helen har tävlat i lkl 3,  fått sitt förstapris med klassvinst.

V Bjarka Bokruna, Rutan och matte Pernilla  har gjort sin första start i lkl 1 och de fick sitt förstapris och blev placerade som tvåa. Rutan har ju ett annat jobb så lydnaden är en hobby.

GRATTIS till alla !

14/9  Bork Digre, Vinni,och matte Bente har tävlat lydnad i dag med mycket fin resultat. Lkl 2, 181,5 p och klasvinst. Stort GRATTIS

7/9  V Bruse Bärsärk och husse Christian har i dag klarat slutprovet till räddning och fått TJH (r)- certet. GRATTIS till bägge grabbarna från oss.

4/9 I dag har Ängle/Snobben V Ängle Allsvinn och matte Lena startat i nkl på B-prov och fått 1 pris. Stort grattis från alla Vassruggar!

25/8 Den här helgen har det hänt en del trevliga saker.

Vassruggarna  Vade Brand och Unja Seljabrekka  med sina respektive          människor AC och Anne-Marie samt en golden från Tomthult  representerat Sverige  på lag VM i räddning i Turin  i ruinsök. Jätteroligt  bara att tre golden och alla födda i Värmland,  kvalificerade sig dit. Hur det gick vet jag itne rikitgt i skrivande stund men återkommer med det.

På lagVM i Turin fanns ännu en Vassrugge med. Det var V Yngwie Frej som med sin matte Heidi representerade Finland i ytsök. Återkommer med resultat där oxå då jag fått lite feedback.


Under helgen har oxå Pernilla med doggen Flisan-V Unni Seidkona- varit på ett stort WT i RJK:s regi(jaktretreiverklubben) i Danmark. )Ännu en gång blev de 1 vinnare i vinnarklass.

GRATTIS till alla Vassrugganar med sina människor, sägr ren stolt uppfödare.

11/8 V Björn K, Brazze, med matte Annica har startat på appellsök med 242p, blev bästa hund och uppflyttad till lägre klass! Jättefint gjort. GRATTIS  till er.

3/8 SM i räddning. I år enligt IPO-R. Anne-Marie och Nessi  vann ytsöket och blev tvåa på ruinsöket. Kompisen Jocke, med en hund från Anneli på Tomthult blev tvåa i ytsök och vann ruinsöket. GRATTIS till er bägge.

31/7 Cobra röntgad i buken och det fanns sju valpar.

30/7 Cobra hämtad i Norrtälje. En skitjobbig resa, sju  timmar dit och sju timma hem och det banne mig det jobbigaste jag varit med om.

20/7 Anne-Marie och Nessi, V Unja Seljabrekka, har tävlat IPO-R i Estland och vann där. Ett stort GRATTIS!

19/7Det blev ingen parning Åda/Baccus.

18/7 Scorpions med AC och Odin tog hem guld i NM för lag och ett norsk lag med Cathrine och Whi, V Åge Mjödvitner, p och Benedicte och Bris, V Ödis Bergruna  tog silver. Tre vassruggar bland de bästa. Duktiga tjejer och duktiga hundar. GRATTIS

6/7 Renate och Supra, V Ålga Mildir, har varit till Trondheim på en internationell lydnadstväling, blev andraplaceraed och fick ett internationellt certificat,  CACOB. Det är inte många som har det. Grymt gjort av Renate och Supran. Jättegrattis till det!

6/7 Åda började löpa  i går så det bli parning nån gång  vecka  29, Skall förskka få tid för progprov på tisdag

5/7 Aldis, Vassruggens  Sköldmö, och husse Mats har i dag gått viltspårprov och fått godkänt i akl.

12/6 Cobran är parad första gången.

7/6  SuperYngwie ,V Yngwie Frej, med matte Heidi har startat akl på jaktprov och fått godkänt. Förutom en super räddningshund har Yngwie även visat att han har goda retrieveregenskaper. GRATTIS!

1/6  Supra, V Ålga Mildir och matte Renate har fixat en sjätteplats på NM i lydnad. Ett jättestort GRATTIS till båda.

Flisan, V Unni Seidkona, och matte Pernilla har tävlat   WT i vinnarklass på Maltesholm och blivit placerade 3:e vinnare. Jättegrattis, grymt jobbat!

25/5 Vassruggens Bruse Bärsärk med husse Christian har klarat räddningens delprov 2.

18/5 Ett rungande grattis till Linda och Åska, V Åska Bifrost, till 1 nkl B-prov. Sablar vad ni jobbat på bra!

17/5 Lasse och Asse, V Ale Allsvinnur, har startat inoff  på dummyprov i i ökl och fått 2 pris.GRATTIS!

11/5 Nina och Pippi, V Båga Flettir, har i dag startat i apellklass i bruksspår och blivit uppflyttad till lägre klass. Jättegrattis från oss!!

11/5 Nu är det AC med superOdin, V Vade Brand, som varit i gång och tävlat. IPO-R var det denna gång De vann hela tävlingen med 191/98 på deltävlingarna och fick cert. GRATTIS till ett superteam!

9/5 AC och Baccus, Whspering Oaks Longrunner, Ådas partner har i dag varit på officiellt jaktprov och fått 1 i nkl. Jättroligt. Ni är sååå dukiga!

27/4 Ingborg  och Andri, V Andri Djupaugda, har varit på jaktprov och fixat 2 pris i nkl. GRATTIS, jag är säker på att ettan kommer nästa gång.

27/4 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna, har i dag startat på elitprov i bruksspåt för andra helgen i rad och fick sitt andra förstapris med cert, 584 p och klassvinst. Vilket team ni är. Karin. Stort GRATTIS från oss!

20/4 Helen och Ozzie, V Brune Gunnfana, har startat på  WT och kammat hem hela 87 p. Jättebra av er båda. GRATTIS till det.  Nu har killen landat!

20/4 Karin och Arn, V Arn Ulfheidna har startat på sin första elittävling i brukspår och det gick skitbra, 592,75 p och cert. Stora gratulationer från ruggarna.

12/4Under helgen har V Andri Djupaugda och V Ängle Allsvinn, Sobben varit på WT och Andri startade i Ökl med 82 p, Snobben i Nkl med 71 p. Bra sätt att hålla igång hundarna. Grattis till vovvar och mattar!

6/6 Husse Christer och Wilja, VBeyka Istada, har tävla lägre brukssök i dag. De kammade hem 505 p, klassvinst och uppflyttad till högre klass. Ett stort GRATTIS ni är så satans duktiga.!

29/3 röntgenresultat på Vinnis röntgen hra kommit. V Bork Digre HD/C och ED/A.  GRATTIS!  Nu är röntgen, funkitonsbekrivning och mentalbeskrivning fixade. Tack för det Bente och alla andra valpköpare som ställer upp på detta. Det är, förutom en hjälp för er att veta vad ni har i koppket, till stor hjälp för mig och mina linjer för den fortsatta aveln.

24/3 I dag har röntgenresultatet lagts ut på hunddata för Torres, V Dag Leyta,  HDA och ED/0. Jättebra och Grattis till ett bra resultat  Roland, Birgitta och Torres.

22/3 Bent och Tov,e V Tove Danmarksbot, har tävlat bruksspår i dag  och blivit uppflyttade till elit och vann klassen. Ett jättestort GRATTIS från oss.

28/2  V Disa Fragna, Maya, och matte Ragnhild har i dag efter en veckas träning på Finse fått godkänt B-prov i lavinsök. Ett megastort grattis till två grymma tjejer!

20/2  V Dale Öskastein, Mattis,  har fått svar på röntgen HD/A  ED/0.   Grattis till både  Veronica o Mattis

16/2 V Arn Ulfheidna med matte Karin har i dag startat sin första ellitlydnadstävling och 284 p 1 pris. Stort GRATTIS till er

16/2 I dag har V Duva Segja och matte Agnes gått ett viltspårprov och fått godkänd akl. GRATTIS!

13/2 V Bjarka Bokruna, Rut, har blivit certifierad (godkänd) narkotikasökhund. GRATTIS till Rutan och matte Pernilla

1/2 Årets första tävlingsreultat blev V Beyla Istada, Wilja och husse Christer som tävlat i lydnad och fått 1 lkl2. GRATTIS från oss!


Vassruggens Eirik Röde ,Mickey, 2x 1pris i ökt under påskhelgen. 2017

Nedan Rut, V Bjarka Bokruna.

Ovan, Arn hoppar av glädje.

Katarina o Tura vid prisutdelningen