valpar

att köpa valp

 

 

 

Så här går det till att köpa valp på Vassruggens kennel.

Efter att vi pratats vid i telefon kommer du hem till mig på "husförhör" med tilltugg, så vi får träffas och du får möta mina hundar. Det kan även ske innan tiken valpar eller tom innan tiken är parad.

 

Ditt syfte med att köpa hund skall vara att arbeta med hunden. Att den sen är en fin sällskapshund är självklart. Med arbete menar jag apportering, bruks, räddning eller annat tjänstehundsarbete.

Därefter antecknar jag dig på en intresselista om vi tror att vi kan ha ett samarbeta under hundens levnad.

Intresselistan är ingen kölista och alltså ingen garanti för att få valp. Jag matchar valp och köpare så att det blir bra för båda parter. Jag förbehåller mig rätten att välja valpköpare som matchar mina valpar,

 

De som har eller haft hund från mig tidigare matchas mot valp i första hand

Då valparna är ca 3 veckor och jag lovat dig en valp från kullen, betalar du en deposition på 2000 kr, som täcker kostnaderna för registrering, besiktning o andra valpspecifika kostnader. Om du ångrar dig innan leverans får du naturligtvis handpenningen tillbaka. Jag ser ut valp till dig men du får självfallet vara med och ha önskemål och vi brukar alltid vara samstämmiga på slutet.

 

Då du hämtar valpen fyller vi gemensamt i SKK:s köpekontrakt, ägarbevis samt försäkringsanmälan. Jag har en sk dolda fel försäkring på kullen. Hunden är veterinärbesiktigad, vaccinerad samt ID-märkt med chip. Du får med dig dels ett häfte med skötselråd samt ett års medlemskap i goldenklubben, mat till hunden för några veckor, visselpipa, koppel och ett par dummies samt en fäll som det luktar "mammahemma" av.

Första året har jag en valpträff då hunden är ca fyra månader därefter har ni möjlighet att komma på våra träningar

Då hunden är ett år har vi en apporteringsprövning för kullen oc hvid ca 18 månader möjlighet till den nya personlighetsbeskrivningen BPH

 

Varje år har jag kennelträff och ibland andra aktiviteter och varje år i april börjar vi veckoträningen.

 

Jag har följande förväntningar på dig som valpköpare

Förutom det naturliga att hunden skall ha sällskap och inte lämnas ensam längre stunder samt och att den måste få en arbetsuppgift så den kan använda sin medfödda arbetsvilja vill jag:

att du röntgar hundens höfter och armbågar vid ca 1,5 års ålder samt ögonlyser vid 1-3 års ålder

att du inte använder hunden i avel utan att prata med mig. Jag känner linjerna och vet vad som passar och vad du behöver titta på vad gäller partner.

att du inte överlåter hunden till annan utan att först kontakta mig samt

att du ställer upp på BPH(personlighetesbeskrivning) eller MH (mentalbeskrivning).

I gengäld hoppas jag att jag kan ge dig stöd och råd i allt vad som gäller hunden samt ge dig en livslång vänskap.